Over Nadine, bezielster van Feriatus - Bruiloften
Over Nadine, bezielster van Feriatus - Bruiloften - by Feriatus
Lees meer

Nadine Winten, eigenaar en feestdesigner van Feriatus, houdt van alles wat mooi en stijlvol is. Met een absolute voorkeur voor warme kleuren en romige pastels, is ze als tafeldecoratrice een stijlvolle vrouw. Met een zwak voor waardevolle accessoires en degelijke basismaterialen, decoreert ze enkel verrassend en met de mooiste kwaliteit. Blij dat ze van haar hobby’s haar beroep heeft kunnen maken, al was dat in eerste instantie niet meteen de bedoeling geweest.

 

“In eerste instantie was ik naast moeder van vier kinderen en meewerkende echtgenote in de zaak van mijn man ook voortdurend bezig met allerlei creatieve hobby’s. Ik was hobbykok en decoreerde enorm graag de tafels van onze feestjes, ook bij vrienden thuis. Ik was bezig met bloemsierkunst, kalligrafie, kleurenleer, het patineren van meubels , etiquette en zo veel meer. Zo ontwikkelde ik ook een enorme passie voor alles wat met decoreren van feesten betreft. In 2007 had ik het geluk het boek ‘De Perfecte Tafel’ bij uitgeverij Lannoo te mogen uitgeven. Door het enorme succes begonnen steeds meer mensen me te vragen om hun feest te creëren en vorm te geven. In feite is alles organisch op mijn pad gekomen, uit het hart en volgens mijn passie. Ik ben dan ook enorm gelukkig dat ik iedere dag kan doen waar ik goed in ben en vooral, wat ik graag doe!”

 

Voor Nadine is er niet meteen een groot verschil tussen haar werk vroeger in de beginjaren en nu. “Ik ben uiteraard ook wel meer met marketing en communicatie bezig, de website moet up-to-date zijn, en we zijn actief op Facebook, Instagram en Pinterest. Daarnaast doe ik ook graag mee aan acties voor het goede doel.”

Bij Nadine primeert het vertrouwen en het goed gevoel, al heeft ze in haar carrière wel veel mensenkennis opgedaan, en dat blijkt nodig om een zaak te runnen. “Je moet vaak hard zijn naar leveranciers toe, haar op je tanden hebben, en dat heb ik wel moeten leren”, lacht ze.

 

Nu Nadine steeds meer op grotere schaal en in het buitenland werkt, zijn ook perfecte draaiboeken opportuun. “Dat heb ik ook opgebouwd met ervaring op te doen, je haalt zo’n dingen ook beter niet uit de boeken.”

Nadine krijgt het meeste voldoening uit haar feesten, omdat ze elk feest uniek wil maken. Ze heeft dan ook geen kant-en-klare feestpakketten, omdat elke klant ook specifieke voorkeuren en wensen heeft. “Ieder feest zou voor mij in een boekje moeten kunnen staan, zegt ze. “Waar ik nog voldoening uit haal? Mensen waarvan ik het huwelijksfeest georganiseerd heb en die me enkele jaren later een geboortekaartje opsturen, bijvoorbeeld. Mensen die me een persoonlijke bedanking bezorgen of die me nadien nog eens voor een feest vragen. Dat is mooi en vaak ook erg ontroerend.”

 

Tot slot kijkt de bezielster van Feriatus uit naar een mooie toekomst. “Misschien treedt er wel één van mijn kinderen in de zaak?”

Haar tweede, toekomstige boek ‘Het Perfecte Feest’, is ook nog zo’n kindje van haar. Wordt zeker en vast vervolgd!