Zomerse tafeldeco om bij weg te dromen - Bruiloften
Zomerse tafeldeco om bij weg te dromen - Bruiloften - by Feriatus
Lees meer

Bijna zomer. Mooi, zonnig weer vraagt om vrienden en familie uit te nodigen op een gezellig tuinfeest of barbecue. Niets fijner dan vrienden of familie uit te nodigen op een zomers tuinfeest. Je kan de tafeldekking en decoratie sober houden, maar waarom eens niet all the way gaan en er iets meer tijd en liefde in steken?

Feriatus geeft alvast enkele tips: van lavendel mediterraans of oranjeriestijl tot fris azuurblauwe tafels. Wij delen graag enkele van onze gerealiseerde feesten met om jullie te inspireren.

 

Lavendelblauw

Een intiem en informeel huwelijksfeeshuwelijksfeest: alles stond hier in het teken van lavendel en mediterrane sferen. Opvallend: een schattig miniflesje gevuld met olijfolie en bedrukt met naam, een originele en opvallende manier om de tafelschikking te verduidelijken. Bovendien is het een herinnering aan een mooie dag of avond. Nodig je meer mensen uit en heb je meerdere tafels? Geef de tafels een naam; Franse, Zuiderse steden bijvoorbeeld. Je brengt je gasten meteen in de mediterrane sfeer. Nog een leuk detail: lavendel is ideaal om de tafel of stoelen mee aan te kleden. Ze doen denken aan het zuiden en verspreiden een heerlijke geur. De lavendelkleur kan je subtiel doortrekken in de tafeldekking, zoals bijvoorbeeld hier de lila lintjes rond stoffen servetten. Op zoek naar een gepast bloemstuk? Witte rozen en lavendel zijn een mooie, verrassende combinatie.

 

 

Barbecue in oranjeriestijl

Deze tafeldecoratie creëerden we voor een mannelijke klant die een barbecue organiseerde. Zowel de tafel, kleuren en aankleding oogden wat mannelijker. (Wist je trouwens dat het woord ‘barbecue’ van het woord ‘baba’ is afgeleid, wat ‘vader betekent?) Een barbecue is ook vaker een mannelijke aangelegenheid, vandaar ook de iets stoerdere aankleding. Een tafel met robuuste borden en glazen in sobere kleuren. Bruin zoals hout, geel zoals ‘schuimend bier’ en hop verwerkt in het bloemstuk. Barbecues hebben vaak een iets nonchalanter karakter, vandaag ook dat er geen tafelschikking opgesteld staat.

 

Blauw tafelen bij Hotspring Spa

Verfrissend blauw en turkoois: deze tafel decoreerden we voor een feest van het Belgische bedrijf ‘Hotspring Spa’, die bubbelbaden verdeelt. Kleuren die doen denken aan het water, perfect voor de tafeldekking van een zomerse dag of avond. Bubbels werden nagebootst in bloemen en glazen. Ook de menukaart kreeg een aqua toets.

 

 

Al deze tafelideeën komen uit het boek ‘De perfecte tafel – elegante feestideeën van Feriatus’ van Nadine Winten, eigenaar van Feriatus. Het boek verscheen in 2007 door uitgeverij Lannoo.
Stay tuned: dit najaar verschijnt het tweede boek van Nadine Winten: ‘Het perfecte feest’. We kijken vol spanning uit naar de lancering.