Nadine over ‘Het perfecte feest’ - Bruiloften
Nadine over ‘Het perfecte feest’ - Bruiloften - by Feriatus
Lees meer

Begin december 2017 is het zover: Nadine Winten, bezielster van Feriatus, haar tweede boek ‘Het perfecte feest’ (uitgegeven door uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts) wordt gepubliceerd. In 2007 verscheen reeds Nadines eerste boek: ‘De perfecte tafel’, een inspiratieboek dat door het grote publiek enthousiast onthaald werd. Tien jaar later was het tijd voor een vervolg, hoewel ‘Het perfecte feest’ niet zomaar een vervolg op het eerste boek is. We spraken met Nadine Winten over de publicatie van haar nieuwste boek.
“Mijn werk is enorm gegroeid. In 2007 richtte ‘De perfecte tafel’ zich voornamelijk op etiquette en het aankleden en decoreren van bijzondere tafelschikkingen die de kers op de taart zijn op een mooi feest. Het ging over kleuren als belangrijkste uitgangspunt en inspiratiebron. Mijn tweede boek gaat net iets verder. Ik leg uit hoe ik van start ga bij iedere klant en hoe ik een feest tot in de puntjes opbouw. Ik heb geen kant-en- klare feestpakketten voorhanden, omdat elke klant ook specifieke voorkeuren en wensen heeft. Ieder feest zou voor mij in een boekje moeten kunnen staan, voor minder ga ik nooit.”

 

Het boek vertelt over Nadine haar samenwerkingen, haar aanpak naar klanten toe en uiteraard, over de never ending creativiteit die volgens haar nodig is om van ieder feest een geslaagd en vooral uniek feest te maken:

“Niemand kan me erop betrappen dat ik twee maal hetzelfde feest organiseer. Soms voel ik me zelfs bijna schuldig als ik twee maal dezelfde stoelen huur. Ik heb graag controle over alles en ik wil alles ook altijd zelf doen. Daarmee bedoel ik de zaken waar ik goed in ben. Ik denk niet dat er ooit iemand een servet voor mij geplooid heeft! Ja, zo’n dingen horen er ook gewoon bij…”

 

Of ze zich eerder weddingplanner, partyplanner of event organiser voelt?

“Ik vind meer dat ik een designer, een stilist ben. Ik heb een aantal vaste mensen met wie ik werk, maar nooit ga ik uit van vaste concepten. In mijn boek vind je, als mooi vervolg op ‘De perfecte tafel’, de 10 geboden voor het organiseren van feesten, een leidraad waar ik me wel aan houd.”

Ook tips en tricks lees je in ‘Het perfecte feest’, alsook quotes van klanten en foto’s die nooit verschenen zijn, ja, ook van bekende koppen.
Of Nadine nog dromen heeft?

“Ik zou graag eens een prinselijk huwelijk organiseren, of een feest voor het koningshuis. Mijn droom is niet zozeer het plannen van feesten met duizend man. Let wel, het kan met een kick geven als een mega-feest helemaal vlot verloopt. Dan loop ik daar kalm en rustig rond, vrij anoniem en discreet, maar innerlijk glim ik van trots!
Grote feesten zijn leuk, maar ik geniet evenveel van het plannen van een intiem feest met een beperkte gastenlijst. Zo heb ik ooit een klein bruiloftje georganiseerd in Frankrijk, met livemuziek en een diner voor 19 personen. Ook daar was ik bijzonder fier op!”

 

Wil je graag eens een onvergetelijk feest geven, wil je je laten inspireren of weet je niet goed hoe eraan te beginnen, dan is dit boek zeker wat voor jou. Bestellen kan alvast via deze link. Veel lees-en kijkgenot!
Meer info over Nadine vind je hier.
Meer info over Feriatus vind je hier.